De Letterenfonds Vertaalprijs 2021

De Letterenfonds Vertaalprijs 2021 gaat naar Josephine Rijnaarts, literair vertaalster Duits-Nederlands.

Zaterdag 25 september 2021. Coronatijd. Sinds kort moeten we ook in restaurants onze QR-code tonen om te bewijzen dat we zijn gevaccineerd. In het halletje van het prachtige Broeker Huis in Broek in Waterland staan een vriendin en ik die code op te zoeken op onze telefoon als mijn telefoon begint te rinkelen. Even later ziet de ober die mijn QR zou controleren daar maar van af. Hij is geschrokken, denk ik, van de mengelmoes van emoties die ik opeens daar in dat halletje toon. Ik heb een telefoontje gekregen van het Letterenfonds. Totaal onverwacht valt mij een grote eer te beurt: de Letterenfonds Vertaalprijs 2021 is aan mij toegekend. We leven nog steeds in een rare tijd. Hoewel de bekendmaking in oktober 2021 plaatsvindt, zal de prijs pas worden uitgereikt op de Literaire Vertaaldagen op 1 juli 2022. Daardoor lijkt het een beetje alsof ik hem twee keer krijg.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven